Giriş

Karaciğer Yağlanmasının Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü

Karaciğer Yağlanmasının Bitkisel Tedavisi, Doğal Çözümü


Kategori: Sağlık Rehberi > Dahiliye, İç Hastalıkları

Karaciğer yağlanması için bitkisel çözüm, karaciğere depolanması gereken yağ miktarını azaltmak olmalıdır. Aşırı alkol tüketimi, beslenme bozuklukları, tek tip beslenme ve hareketsizlik gibi etmenler karaciğer yağlanması sorununa neden olabilir. Doktor tavsiyelerine uyularak bu hastalığın ilerlemesini durdurmak mümkündür. Hastalık, boşaltım ve metabolizma işlevlerini kısıtlar. Bu nedenle yaşam kalitesini düşürür. Yağ asitlerinin karaciğer yağlanmasına neden olmaması için harcanması ve yağ kullanımının azaltılması gerekmektedir.

Karaciğer Yağlanması İçin Enginar Tarifi

Karaciğer yağlanması olan hastaların enginar kullanması için enginarın direkt olarak tüketilmek yerine suyunun içilmesi gerekmektedir. Karaciğer yağlanmasının en önemli nedenlerinden biri aşırı kilo alımı ve yağlı besinlerdir. Bu nedenle enginar kürünün uygulandığı sırada karaciğer yağlanması sorunu yaşayan kişinin yağlı besinlerden uzak durması gerekir. Enginardan elde edilen doğal bir içecek olan enginar suyu, detoksu ve sindirim düzenleme özelliklerine sahiptir. Diyet lifi ve antioksidan bileşenleri içerir. Bu nedenle karaciğerin temizlenmesi ve iyi durumda kalması için gereklidir.

Bu kürünü yapılabilmesi için 1 adet enginar ve 3 bardak suya ihtiyaç vardır. Enginar dilimlenerek bir kaba su konur. Tencere ateşe konarak 5 ile 8 dakika arasında kaynatılır. Enginar ile birlikte kaynayan su, rengi değiştikten sonra ateşten alınır. Hafif soğuyana kadar bekletilir. Ardından süzülerek tüketilir. Sabahları kahvaltıdan önce ve her ana öğünden önce bir bardak tüketilmelidir. Bu kürün uygulanması durumunda ana öğünlerde yağlı besinlerden ve kızartmalardan uzak durulmalıdır.

Karaciğer Yağlanması İçin Karahindiba Çayı

Karahindiba çayı ile karaciğer yağlanmasını önlemek için dokulardaki lipit birikimini azaltmak gerekir. Bunun içinde antioksidan ve anti inflamatuar özelliklere sahip bitkisel çaylar ve besinler kullanılmalıdır. Karahindiba çayının uzun süre kullanılmaması, günde 3 bardaktan fazla tüketilmemesi gerekir. Aşırı tüketimi kalpte çarpıntıya neden olabilir.

Bu çayın yapılabilmesi için bir yemek kaşığı kuru karahindiba gerekmektedir. Bir yemek kaşığı hindiba, yaklaşık 10 grama tekabül eder. Bir bardak suyun içine eklenecek 10 gram karahindiba, su ile birlikte kaynatılır. Üstü kapalı bir şekilde 10 ile 15 dakika ocağın altı kapatılarak bekletilir. Sabahları aç karnına tüketilmesi gereken bu çay, ana öğünlerden önce birer bardak içilmelidir. Günde 3 defadan fazla içilmesi zarar vermektedir. 2 hafta boyunca tüketilecek çay, 2 haftanın sonunda karaciğer yağlanmasını büyük oranda önler.

Karaciğer Yağlanması İçin Süt Dikeni Çayı

Süt dikeni çayı ile karaciğer yağlanmasını önlemek için süt dikeni bitkisinin düzenli kullanılması gerekmektedir. Bu bitki oldukça güçlü olduğundan her bardak için en fazla 1 çay kaşığı yani 5 gram kullanılmalıdır. Hepatik hücrelerin yağ birikimine karşı korunmasına yardımcı olan bu bitki, günde sadece bir kez içilir. Güçlü etkileri olması sebebiyle uzun süre kullanımı tavsiye edilmez.

Bu çayın yapılabilmesi için bir bardak suyun kaynatılarak içine 5 gram süt dikeni bitkisinin atılması gerekir. Ocak kapatıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır. Süzüldükten sonra içilmelidir. Günde sadece 1 kez ve 3 haftayı geçmeyecek şekilde kullanılmalıdır.

Karaciğer Yağlanması İçin Boldo Çayı

Boldo çayı ile karaciğer yağlanmasını önlemek için bir bardak su ve 1 yemek kaşığı boldo yaprağı kullanılır. Safra kesesi işlevlerini uyaran bu bitki sayesinde karaciğer yağlanması azalır. 250 mililitre suyun içine boldo yaprakları eklenerek ocak üzerinde 3 dakika tutulur. 10 dakika demlenmeye bırakılarak süzülür ve içilir. 3 gün boyunca, günde en fazla 2 bardak şeklinde kullanılmalıdır.

Karaciğer yağlanması için pelin otu kullanımı

Pelin otunun Karaciğer yağlanmasına karşı kullanılması için bir çay kaşığı pelin otu ve bir bardak suya ihtiyaç vardır. Pelin otunu kaynar suya ekleyerek 10 dakika demlenmeye bırakmanız gerekir. Süzülerek içilecek bu çay, 2-3 hafta boyunca kullanılmalıdır. Bu şekilde karaciğer yağlanması sorunun önüne geçilebilir.

 

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın